Kelderman verliest tijd in Romandië

UTRECHT - De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De klimmer van Movistar kwam als tweede over de streep achter de Rus Ilnoer Zakarin, maar die werd een kwartier na de finish teruggezet, omdat hij Quintana had gehinderd.
Achter het tweetal werd de Portugees Rui Costa derde, door de sprint van een uitgedund groepje met favorieten te winnen. Bauke Mollema was de enige Nederlander die daarbij zat, hij werd elfde. Veenendaler Wilco Kelderman verloor samen met Tom Dumoulin een kleine minuut. Grote verliezer van de dag was Chris Froome. Die reed lek aan de voet van de voorlaatste klim en kon niet meer terugkeren naar de grote mannen. Hij verloor veel tijd en kan een goed klassement vergeten.
Quintana pakte naast de dagzege ook de leiding in het algemeen klassement over van ploegmaat Ion Izagirre. Mollema is daarin de beste Nederlander op de negende plaats, op 44 seconden van de kleine Colombiaan. Kelderman staat 20e op 1'24.