Kampong en Amsterdam op herhaling

UTRECHT - Kampong moet zondag opnieuw aan de bak voor een plaats in de finale om het landskampioenschap hockey. Sterspeler Robbert Kemperman moet dan toekijken vanaf de tribune. Hij kreeg zaterdag een rode kaart. De Utrechters verloren met 3-2 bij Amsterdam, nadat het de eerste wedstrijd in Utrecht had gewonnen.
Quirijn Caspers bracht Kampong al na acht minuten op voorsprong. Vlak voor rust veroorzaakte Robbert Kemperman een strafbal. Kemperman kreeg geel en Mirco Pruijser maakte vanaf de stip gelijk.
Halverwege de tweede helft kreeg Amsterdammer Kenny Bain een opgelegde kans op 2-1. Maar hij mistte oog in oog met Kampong-keeper David Harte. Dertien minuten voor tijd sloeg Kampong toe, toen Martijn Havenga na een mooie rush de goalie van Amsterdam in de korte hoek passeerde. Die goal was niet genoeg. Tegen negen Kampong spelers - tweede gele kaart Kemperman en geel Caspers - maakte Amsterdam een paar minuten voor tijd, via opnieuw Pruijser, 2-2.
Na 70 minuten stond het nog steeds gelijk en dus moest er verlengd worden in het Wagener Stadion. De beslissing viel in een mum van tijd, doordat Billy Bakker al binnen de minuut de golden goal maakte. Zondag valt de beslissing. Dan spelen Amsterdam en Kampong voor de laatste keer tegen elkaar, opnieuw in Amsterdam.