VIDEO-UPDATE: Belangrijke zege GVVV tegen koploper Katwijk

Danny de Leeuw was de matchwinner in Katwijk
Danny de Leeuw was de matchwinner in Katwijk © Geert Lommers
VEENENDAAL - GVVV heeft de cruciale wedstrijd in de topklasse tegen Katwijk gewonnen. De ploeg van John van de Wolf versloeg de koploper uit met 2-1.
GVVV stond binnen twee minuten al met 1-0 achter. Stefan Stam kopte namens Katwijk binnen uit een vrije trap. De bal leek houdbaar voor doelman Johan Jansen maar hij bleef stokstijf staan en zag de bal in het net verdwijnen. Voor rust kwam GVVV op gelijke hoogte via een corner van Roy Terschegget. De Veenendaler draaide met hulp van de wind de corner in één keer binnen.
Na een vermakelijke tweede helft kwam GVVV een paar minuten voor tijd op voorsprong. Danny de Leeuw schoot de bal van zo'n 18 meter in het doel van de koploper: 2-1.
Het is de eerste keer in de historie dat GVVV uit bij Katwijk weet te winnen. De Veenendalers staan met nog twee wedstrijden te gaan op de zevende plaats in de topklasse. Deze plek geeft recht op deelname aan de tweede divisie. Excelsior Maassluis is de nieuwe koploper in de topklasse.

Matchwinner Danny de Leeuw in gesprek met Bert Kous
GVVV-trainer John de Wolf, na de zege op Katwijk
De samenvatting, met een reactie van doelman Johan Jansen. Commentaar: Bert Kous