FC Utrecht blijft in strijd om plek 4 na winst op Vitesse

UTRECHT - FC Utrecht heeft de uitwedstrijd in de eredivisie tegen Vitesse met 3-1 gewonnen. Door deze overwinning heeft het elftal van Erik ten Hag directe plaatsing voor de Europa League nog in eigen hand.
In de eerste helft kwam Utrecht op een 1-0 achterstand. Goeram Kasjia schoot van dichtbij binnen. Utrecht ging na rust beter voetballen en kreeg via Sébastien Haller en de ingevallen Ruud Boymans grote kansen op de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Nacer Barazite, die via een assist van Chris Kum, voor de 1-1 zorgde. Boymans maakte
de bevrijdende 2-1 via een kopbal uit een corner. Ramon Leeuwin besliste uiteindelijk, ook met een kopbal, de wedstrijd: 3-1.
Utrecht staat vijfde in de eredivisie en neemt het volgende week op tegen nummer vier AZ. Wint Utrecht deze wedstrijd met drie doelpunten verschil dan plaatst het zich voor de Europa League. De Domstedelingen hebben zich door de overwinning verzekerd voor de play-offs om Europees voetbal als ze plaats vier mislopen.