Jong FC Utrecht dicht bij Jupiler League

ALKMAAR/UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft een grote stap gezet naar de Jupiler League. De ploeg van trainer Robin Pronk won maandagavond in Alkmaar met 2-0 van Jong AZ en is de nieuwe koploper in de Beloftencompetitie.
Giovanni Troupée maakte in de 14e minuut de eerste treffer. Halverwege de eerste helft kwam Jong AZ met 10 man te staan na het neerhalen van Hamza Boukhari. Karim Loukili schoot de strafschop koel binnen. In de tweede helft zette Jong AZ nog aan, maar de overwinning van de Utrechters kwam niet meer in gevaar.
Door de winst op de Alkmaarders staat Jong FC Utrecht 3 punten voor op Jong AZ. Volgende week komt Jong FC Volendam naar Zoudenbalch. De Utrechters hebben aan gelijkspel genoeg om kampioen te worden en te promoveren naar de Jupiler League.