FC Utrecht speelt gelijk bij Heracles

UTRECHT - FC Utrecht heeft een goede uitgangspositie gecreëerd in de finale om een plaats in de derde voorronde van de Europa League. De ploeg van Erik ten Hag speelde in de uitwedstrijd tegen Heracles met 1-1 gelijk.
Utrecht begon goed aan de wedstrijd en kreeg een grote kans via Sébastien Haller, maar de Fransman trof de paal. Na een klein half uur nam Heracles het initiatief over, en zes minuten voor rust leidde mistasten van Chris Kum en een fout van doelman Filip Bednarek tot de 1-0 van Thomas Bruns.
Na rust, met Willem Janssen voor de geblesseerde Kum, begon Utrecht opnieuw sterk en dat resulteerde na 51 minuten in de gelijkmaker van Rico Strieder. Na de 1-1 kreeg Utrecht nog kansen om op voorsprong te komen. Halverwege de tweede helft schoot Nacer Barazite net over. In het restant van de wedstrijd bleven grote kansen uit en werd er niet meer gescoord. Utrecht kwam nog wel goed weg toen de arbitrage een handsbal van Sofyan Amrabat in de zestien over het hoofd zag.
Zondag is return in Utrecht. De winnaar over twee wedstrijden plaatst zich voor de derde voorronde van de Europa League.