"Blunders rondom licentie Europees voetbal"

UTRECHT - Maandagavond is de beroepszaak van FC Utrecht tegen de KNVB over een Europese licentie. De club heeft nog geen licentie gekregen voor het komende seizoen, terwijl FC Utrecht zondag de play offs-finale speelt om een Europees ticket. Er is onduidelijkheid over een bedrag van bijna 40.000 euro aan vergoedingssommen voor spelers aan oude clubs.
Volgens sportverslaggever René van den Berg is FC Utrecht mogelijk niet goed geïnformeerd over wat de club moest regelen. Hij heeft daarom een column over over de perikelen geschreven:
COLUMN RENÉ VAN DEN BERG
"Is de Koninklijke Voetbalbond er voor de clubs of is het een bolwerk waarbij iedereen in het driedelig grijs zijn plek op het pluche met hand en tand verdedigt? Ook als dat ten koste gaat van de clubs?
Eigenaar Van Seumeren die garant staat, met handtekening en al, voor een bedrag van 4 miljoen euro, wordt teruggefloten voor de somma van 40.000 euro.
Had men in Zeist niet FC Utrecht moeten helpen naar de burelen van de UEFA, in plaats van het priemende vingertje opsteken en zeggen: "Jullie gaan niet Europa in".
Zorgen dat de Nederlandse clubs hun sportieve plichten in Europa kunnen doen in het landsbelang. Eén waarschuwing, één telefoontje. Of alleen maar: "Let daar op". Een bond die zorgt voor zijn clubs...
Maandag gaan club en bond zich verantwoorden. Waar zijn de grootste blunders gemaakt? Vooralsnog zijn de spelers die voor elke goal op het veld hebben gestreden de dupe."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.