Lars van der Haar eindigt Ronde van België als 21e

WOUDENBERG - Wielrenner Dries Devenyns heeft zondag de Ronde van België op zijn naam geschreven. De leiderstrui van de 32-jarige Belg kwam in de slotetappe naar Tongeren niet meer in gevaar.
De rit over 174 kilometer eindigde in een massasprint die werd gewonnen door Zico Waeytens, de Belgische ploeggenoot van Lars van der Haar uit Woudenberg. Van der Haar eindigde de laatste etappe als 38e, in het algemeen klassement werd hij 21e.
De Ronde van België werd overschaduwd door een grote valpartij in de koninginnenrit op zaterdag. Die werd veroorzaakt door twee motorrijders die het peloton wilden inhalen. Negentien renners raakten betrokken, van wie er elf naar het ziekenhuis moesten. Stig Broeckx was het grootste slachtoffer. De renner ligt met bloedingen in de hersenen en in coma in het ziekenhuis.