Hockeyvrouwen beginnen met Champions Trophy zege

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse hockeysters zijn uitstekend begonnen aan de Champions Trophy in Londen. De olympisch en wereldkampioen was zaterdag met 6-2 te sterk voor Nieuw-Zeeland, de nummer vier van de wereldranglijst. Maartje Paumen (vier) en Kelly Jonker (twee) brachten de treffers van Oranje op hun naam. Bij Nederland spelen zes regiogenoten: Ellen Hoog, Carlien Dirkse van den Heuvel, Eva de Goede, Caia van Maasakker, Michelle van der Pols en Xan de Waard.
Dankzij twee treffers van Paumen, beide uit strafcorners, leidde de Nederlandse ploeg zaterdag tegen Nieuw-Zeeland na 24 minuten met 2-0. Daarna verslapte de concentratie bij Oranje en mede daardoor konden de 'Kiwi's' terugkomen tot 2-2. In de veertigste minuut bracht Jonker de titelfavoriet opnieuw op voorsprong, waarna de Nederlandse hockeysters het surplus aan kwaliteit alsnog in de score tot uitdrukking brachten, met name dankzij Paumen (twee) en opnieuw Jonker.
Bondscoach Alyson Annan was na de ruime zege niet helemaal tevreden. "Alleen in het vierde kwart hebben we gespeeld op het juiste niveau. We moeten nog wat meer van onszelf gaan eisen. Ik ben wel heel blij met de trefzekere strafcorners van Maartje Paumen. Ze is er even tussenuit geweest, maar nu staat ze er weer. Daar ben ik trots op."
Titelhouder Argentinië begon met een gelijkspel tegen Groot-Brittannië (2-2). Ook het duel tussen de Verenigde Staten en Australië eindigde in 2-2. Nederland speelt zondag tegen de Britse ploeg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.