Hockeyers winnen met 2-1 van India

UTRECHT/BUNNIK - De Nederlandse hockeyers hebben op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met 2-1 gewonnen van India. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Strafcornerspecialist Mink van der Weerden werd de matchwinner.
In de eerste helft wisten de hockeyers, met Kampong-spelers Robbert Kemperman en Sander de Wijn in het veld en Bunniker Jaap Stockmann op doel, niet te scoren. Kort na rust was het wel raak. Rogier Hofman reageerde attent op een rebound van een strafcorner en scoorde de 1-0. India maakte niet veel later gelijk uit een strafcorner.
Nederland kreeg in het laatste kwart meerdere strafcorners en wist daar aanvankelijk niet van te profiteren. Zes minuten voor tijd wist specialist Mink van der Weerden de Indiase keeper te verslaan met een harde strafcorner: 2-1. In de slotseconden kreeg India vijf strafcorners op rij, maar zij wisten geen van de vijf te benutten.
Door de overwinning komt Nederland in Groep B op 10 punten. De ploeg van bondscoach Max Caldas was al zeker van een plek in de kwartfinales. Vrijdag staat het laatste groepsduel op het programma. Om 21.30 uur is Duitsland de tegenstander.