Nieuwe kans voor Schippers in Rio

RIO DE JANEIRO - Dafne Schippers komt vandaag opnieuw in actie op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze loopt om 14.35 uur Nederlandse tijd de series van de 200 meter sprint.
Als Schippers de eerdere problemen met haar linkerlies weet te overwinnen, kan ze zich plaatsen voor de halve finales dinsdag en daarna de finale op woensdag. De 200 meter sprint geldt als het specialisme van de regerend wereldkampioen, waardoor de Utrechtse een grote kanshebber voor olympisch goud is.
Schippers stelde afgelopen weekend teleur op de 100 meter sprint, door in de finale op de vijfde plek te eindigen. Achteraf bleek dat ze in de aanloop naar de wedstrijden kampte met een liesblessure, die inmiddels onder controle lijkt. Overigens brak ze tijdens die finale wel een record. Volgens de NOS hield ze zo'n 780.000 tv-kijkers aan de buis gekluisterd. Nooit eerder zaten zoveel mensen op dat nachtelijke tijdstip naar een Nederlandse zender te kijken.

REGIOGENOTEN

Schippers is niet de enige regiogenoot die vandaag van zich laat horen. De Nederlandse hockeydames krijgen het zwaar in de kwartfinale tegen Argentinië, een duel tussen de nummers één en twee van de wereld. In Oranje spelen Carlien Dirkse van den Heuvel, Caia van Maasakker en Xan de Waard van het Bilthovense SCHC, Eva de Goede uit Zeist en Ellen Hoog uit Bilthoven.
In het beachvolleybal proberen twee Oranje-koppels elkaar uit te schakelen in de kwartfinale. Robert Meeuwsen uit Nieuwegein speelt met Alexander Brouwer vanavond op de Copacabana tegen Reinder Nummerdor en Robert Varenhorst. Sharon van Rouwendaal uit Soest duikt de zee in voor de openwaterwedstrijd over 10 kilometer. Vorig jaar pakte ze op dit onderdeel zilver bij de WK. In 2014 veroverde ze de Europese titel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.