FC Utrecht pakt punt bij Vitesse

UTRECHT - FC Utrecht heeft uit bij Vitesse met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van Erik ten Hag kwam in de eerste helft op achterstand en wist in de tweede helft de stand op gelijke hoogte te brengen via spits Sebastien Haller.

VAN WOLFSWINKEL

De eerste kansen waren voor Vitesse, maar Rashica en Van Wolfswinkel vonden Ruiter op hun weg. Na een kwartier kwam de eerste inzet van FC Utrecht, maar Yassin Ayoub schoot naast. De Utrechters konden niet doordrukken, want even voor het halfuur lag de bal erin bij Ruiter. Een actie van Rashica werd afgerond door oud-FC Utrechter Van Wolfswinkel: 1-0. Vitesse had het overwicht en kreeg via opnieuw Van Wolfswinkel de kans op de tweede goal. Dit keer hield Ruiter zich staande, waardoor de ruststand 1-0 was.

HALLER

In de tweede helft begon FC Utrecht stroef, waarna Ten Hag ingreep. Hij bracht Richairo Zivkovic en Edson Braafheid. Het resulteerde binnen tien minuten in de gelijkmaker. Die kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een aanval kwam via enkele schermutselingen voor de voeten van Giovanni Troupée, die het hoofd van Sebastien Haller vond. FC Utrecht nam na de goal het heft in handen, maar dat wist het niet om te zetten in meer kansen.
FC Utrecht moest in de slotfase nog even met tien man verder, omdat Edson Braafheid geblesseerd het veld moest verlaten na een verkeerde landing. De Utrechters wisten de tijd vol te spelen en een punt mee naar huis te nemen.
28' Ricky van Wolfswinkel [1-0]
68' Sebastien Haller [1-1]

Robbin Ruiter: "We hebben flink op de kloten gekregen in de rust, en terecht"
Yassin Ayoub: "De eerste helft was heel slordig"
Sebastien Haller: "Na de interlands kom ik weer terug in Utrecht"
Erik ten Hag: "De wissels brachten een push voor het elftal"
Ricky van Wolfswinkel: "Utrecht trekt nog steeds"