AUDIO-UPDATE: UZSC-speler Pascal Janssen kiest voor Frans avontuur

UTRECHT - Waterpoloër Pascal Janssen van het Utrechtse UZSC speelt komend seizoen voor het Franse Strasbourg. Dit bevestigt hij aan RTV Utrecht.
De 20-jarige international van landskampioen UZSC trainde onlangs enkele dagen mee met de Franse subtopper en liet een dusdanig goede indruk achter, dat de club hem gelijk een contract aanbood. Tegenover RTV Utrecht vertelt Janssen dat hij tijdens zijn proefperiode al merkte dat de faciliteiten in Frankrijk beter zijn.

VERSCHILLEN

Ook van het niveauverschil met de Nederlandse competitie hoopt hij veel te leren. "De Nederlandse competitie is nog niet professioneel genoeg, de duels zijn minder fysiek. In Frankrijk gaat het spelletje ook wat harder. Ik hoop dan ook beter te worden in de fysieke duels", zegt Janssen, die al vanaf jongs af aan verbonden was aan UZSC.
Janssen kon ook naar het Servische Vojvodina Novi Sad, waar hij eerder deze zomer een week op proef was.

ORANJE

De overgang van Janssen naar Frankrijk past in het beleid van bondscoach Robin van Galen, die spelers van de nationale selectie stimuleert voor een fulltime programma bij buitenlandse clubs te kiezen."Dat weegt tuurlijk mee. Voor Robin van Galen is het belangrijk dat zijn spelers snel beter worden en aanhaken op het Europese niveau. Het is voor hem dus een goede zaak als jonge spelers naar het buitenland vertrekken", zegt Janssen over zijn vertrek bij UZSC.

Pascal Janssen heeft zin in zijn Franse avontuur

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.