UZSC wacht loodzwaar Champions League weekend

UTRECHT - De waterpolomannen van UZSC spelen dit weekend de eerste poulefase van de Champions League. De Utrechtse landskampioen treft Molnar Split (Kroatië), Galatasaray (Turkije) en thuisploeg Oradea uit Roemenië. "Dat is een pittige loting", zegt de nieuwe UZSC-coach Joachim de Ruijscher.
Om zich te plaatsen voor de tweede ronde moet UZSC als eerste of tweede eindigen in de poule. "Dat is moeilijk, maar niet onmogelijk", aldus De Ruijscher, die vrijdag met de mannen aantreedt tegen het Roemeense Oradea. "Als we iets willen moeten we van hun winnen", aldus De Ruijscher. "Maar het is een sterk team, met veel internationals en ex-internationals."
Dat geldt ook voor Molnar Split, en zeker voor Galatasaray. "Die hebben een schaduwploeg met alleen maar buitenlandse toppers. In hun eigen competitie mogen ze maar twee buitenlanders opstellen. Dit team speelt alleen Champions League", zegt de UZSC-coach.
Om deelname aan de Champions League mogelijk te maken, zette de ploeg een crowdfundingsactie op en werden externe sponsors geworven. "Dat loopt goed", zegt De Ruijscher. "Er mag altijd nog meer bij, maar de reis naar Roemenië konden we betalen."

UZSC-coach Joachim de Ruijscher: "Het is moeilijk, maar niet onmogelijk"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.