Ten Hag met vrijwel fitte selectie naar Ajax

UTRECHT - FC Utrecht-trainer Erik ten Hag beschikt zondag in het duel met Ajax over een bijna volledig fitte selectie. Rechtsback Sean Klaiber is op de weg terug, maar zal zondag nog niet tot de selectie behoren. Verder zijn de langdurig geblesseerden Jeff Hardeveld en Edson Braafheid afwezig. Daar tegenover staat de terugkeer van Giovanni Troupée. De rechtsachter kampte met een blessure, maar heeft vrijdag weer volledig met de groep meegetraind.

GOED GEVOEL

De Utrechters hopen zondag voor de derde keer op rij te winnen. Na drie gelijke spelen en drie nederlagen heeft de ploeg van Ten Hag het goede gevoel te pakken sinds de bekerzege op FC Twente (3-1). Na de 2-0 overwinning in de competitie op Sparta staat FC Utrecht op een dertiende plaats met zes punten uit zeven wedstrijden. Ajax is de nummer twee, met zestien uit zeven.

HISTORIE

FC Utrecht speelde in het verleden 65 wedstrijden uit bij Ajax. Zeven keer gingen de drie punten mee naar de Domstad en even vaak eindigde het in een gelijkspel. Zo ook vorig jaar, toen Utrecht op een 2-0 voorsprong kwam in de Arena. Na een hectische slotfase moest de FC genoegen nemen met een punt. Onder meer door een discutabele strafschop voor de Amsterdammers eindigde de wedstrijd in 2-2.

Willem Janssen blikt vooruit: "Stijgende lijn voortzetten"
Volgens Barazite heeft Ajax het altijd lastig tegen FC Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.