De Kruijf: "Op zoek naar het ritme"

SCHALKWIJK - Volleybalster Robin de Kruijf kijkt tevreden terug op haar eerste weken bij haar nieuwe club Imoco Volley Conegliano in Italië. De international uit Schalkwijk kon met twee vijfsetters meteen flink aan de bak. In Turkije, waar ze vorig jaar speelde was het onderlinge verschill tussen de clubs groot. "Dat is hier in Italië wel anders! Ik ben na de wedstrijd even gaan liggen, ik was kapot." aldus De Kruijf op volleybalkrant.nl. "Vorige week was het een zware vijfsetter, en nu weer. Dat is nogal een groot verschil. De competitie is hier over de breedte een stuk sterker."
De Kruijf woont in een rustig plaatsje. Een groot contrast met het drukke centrum van Istanboel. "Dat is wel even wennen. Maar alle meiden zijn superlief en ik voel me goed. Ook de coach is chill en heeft wel verstand van volleybal, dus dat zit goed."

PINK

De middenaanvalster kreeg aanvankelijk te maken met tegenslag. Op de eerste de beste training brak ze haar pink. "Dat is op tijd hersteld. Ik speel met erg veel tape zodat hij beschermd is. Ik heb er nu geen last meer van. We zijn aan het zoeken naar de juiste afstemming en het ritme. Je ziet dat alles nog niet helemaal goed gaat. Het is wel veelbelovend, wat dit team laat zien. Ik heb het erg naar mijn zin."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.