Hugo Haak twijfelt over nieuwe olympische cyclus

VIANEN - Baanwielrenner Hugo Haak twijfelt of hij zich de komende vier jaar volledig toespitst op de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Dat vertelt de 25-jarige sprinter uit Vianen in het programma Namen en Rugnummers.

BESTOLEN

"Ik moet het plezier terugvinden", vertelt Haak, die selectie voor de olympische teamsprint misliep door de terugkeer van Theo Bos. "Ik voelde me bestolen. De Spelen is het hoogst haalbare, je traint er vier jaar voor. Ik ben Europees kampioen en tweede van de wereld geworden op de teamsprint. In negen van de tien wedstrijden deed ik mee en haalde ik punten."

TOKIO

Een maand voor de Spelen kreeg hij het slechte nieuws, waarna Haak serieus nadacht over stoppen. Enkele weken geleden pakte hij de fiets weer en zocht hij bondscoach René Wolff op. "Begin oktober hadden we een gesprek van twee, drie uur. Daar hebben we alles op tafel gelegd. Je moet verder. Ik ben er achter gekomen dat er meer is dan alleen de Olympische Spelen. Of ik doorga tot Tokio? Ik ben daar voorzichtig over."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.