Van der Haar maakt mogelijk rentree in Baal

WOUDENBERG - De revalidatie van Lars van der Haar verloopt voorspoedig. De veldrijder uit Woudenberg herstelt momenteel van een spierscheuring in zijn bovenbeen. In een reportage van de Belgische zender Proximus zegt de toekomstig ploegleider van Van der Haar, Sven Nys, dat hij misschien wel op 1 januari in Baal zijn rentree kan maken.
"Wij hopen dat Lars kan starten in Baal. Dat zal dan niet met dezelfde conditie zijn als de andere renners. Maar dat mogen we ook niet van hem verwachten. Ik denk dat Lars moet proberen dit jaar nog een aannemelijk niveau te halen, anders is het begin van volgend crossseizoen wel heel ver weg. Dat zou mentaal ontzettend zwaar zijn. "
Van der Haar stapt op 1 januari over van Giant-Alpicin naar Telenet-Fidea waar Nys zijn ploegleider zal zijn. "Er is vanuit ons geen druk. We weten wat hij kan, en hebben daar vertrouwen in."
De laatste cross die Van der Haar uitreed was die in Oudenaarde op 1 november. Hij is dan ook voorzichtig in het uitspreken van verwachtingen. "Er is niemand die mag verwachten dat ik dan ook maar iets van niveau haal. Baal is ook een ontzettend zwaar parcours. Als ik vanaf dan ook weer volle bak kan trainen, misschien kan ik dit seizoen dan nog wel wat laten zien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.