Leden voetbalclub Eemnes strijden voor veld vier

EEMNES - Verontruste leden van voetbalclub Eemnes voeren actie tegen de komst van een multifunctioneel centrum. Voor het zogenoemde Huis van Eemnes zou veld nummer 4 moeten wijken en dat zien Eemnessers niet zitten.
Veld 4 is een extra veld, dat door bijvoorbeeld de drumband wordt gebruikt. Vrijwilliger Hans Arends zegt dat het extra veld ook hard nodig is omdat de club flink veel nieuwe leden heeft. "We groeien binnen afzienbare tijd uit ons jasje. Dan kunnen we niet meer uitbreiden want we zitten helemaal ingesloten."
Arends, die al 37 jaar voor de club actief is, zegt dat het ledental van SV Eemnes in de afgelopen vijf jaar met 25 procent is gestegen, tot ongeveer 750 leden. Zonder veld vier moet de club een ledenstop in het leven roepen of verhuizen, vreest hij.
De vrijwilligers van de voetbalclub hebben ruim duizend handtekeningen opgehaald om de bouw van de accommodatie, voor onder meer sport en cultuur, te voorkomen. Volgende week maandagavond praat de gemeenteraad over het Huis van Eemnes. De vrijwilligers willen ook dan hun bezwaren weer kenbaar maken.

Vrijwilliger Hans Arends: Eemnes heeft voetbalveld 4 hard nodig

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.