Leegloop bij waterpolosters UZSC

UTRECHT - Landskampioen UZSC moet het volgend seizoen doen zonder Amarens Genee, Leonie van der Molen, Liselotte Smits, Michelle Janssen en Roxanne Frauenfelder. De vijf dames hebben besloten volgend seizoen niet meer in het eerste van de Utrechtse vereniging te spelen.
"Wij gaan zeker wat inleveren", aldus Schothans tegenover RTV Utrecht. Hij weet dat zijn ploeg komend seizoen niet weer fluitend drie prijzen gaat pakken. De doelstelling wordt nu gericht op de top vier met een verjongde selectie. Maar de mogelijkheid bestaat dat er twee versterkingen van buitenaf komen. Volgens Schothans is UZSC bezig om twee buitenlandse speelsters uit Europa naar Utrecht te halen. "Er zijn contacten, die hebben wij gelegd bij de Europa Cup. Die twee meiden willen in Nederland gaan studeren en als dat doorgaat dan gaan zij bij UZSC spelen", aldus Schothans.
Genee gaat voor een buitenlands avontuur. Zij vertrekt naar het Italiaanse Rapallo. Die ploeg wist zich dit seizoen op het hoogste Italiaanse niveau te handhaven via de play-outs. Liselotte Smits vertrekt ook naar het buitenland, maar niet om te waterpoloën. Zij gaat een half jaar in het buitenland studeren.

LAGER

Leonie van der Molen wel voor UZSC spelen, maar niet in het eerste team. Zij heeft besloten het rustiger aan te gaan doen en daarom gaat ze in het derde spelen. Michelle Janssen en Roxanne Frauenfelder hebben ook besloten om niet meer in het eerste te spelen. Zij verkassen naar het tweede of derde.
Eerder werd al bekend dat keepster Laura Aarts naar het Hongaarse Dunaujvaros vertrekt. In totaal zijn er dus al zes speelsters vertrokken uit het eerst van UZSC. Afgelopen seizoen won het de KNZB-Beker, de supercup en de landstitel.

Gerrit-Jan Schothans:'Wij gaan zeker wat inleveren volgend seizoen'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.