Hockeyers vernederen olympisch kampioen

BILTHOVEN/UTRECHT - Met veel machtsvertoon hebben de Nederlandse hockeyers zondag de halvefinaleronde van de Hockey World League gewonnen. De vernieuwde formatie van bondscoach Max Caldas vernederde olympisch kampioen Argentinië tijdens de eindstrijd in Londen met een riante zege: 6-1.
Valentin Verga, nog wel geboren in Buenos Aires, legde de basis voor de opvallende uitslag. Met twee doelpunten zette hij de nummer één van de wereldranglijst op een achterstand van 2-0. Vlak voor rust tekende Thijs van Dam voor de derde Nederlandse treffer.
Na de hervatting liep Oranje in het derde kwart verder uit door Robbert Kemperman van het Utrechtse Kampong en Mirco Pruyser, die zijn zevende treffer van het toernooi mocht vieren. Bilthovenaar Thierry Brinkman maakte in de slotfase de 6-0, waarna Matias Paredes de eindstand bepaalde namens de Argentijnen.