Sofyan Amrabat voor vier miljoen naar Feyenoord

UTRECHT - Sofyan Amrabat vertrekt voor vier miljoen euro naar Feyenoord. De middenvelder van FC Utrecht tekent vrijdagmiddag al een contract voor vier seizoenen.
Amrabat is de tweede aanwinst voor de landskampioen, die zich eerder al versterkte met Jean-Paul Boëtius. De club verkocht Rick Karsdorp, Eljero Elia en Warner Hahn. Steven Berghuis keerde na een huurperiode terug naar Watford en Dirk Kuijt zette na het winnen van de landstitel een punt achter zijn loopbaan.
De transfer hing al een tijdje in de lucht. Feyenoord bracht al eerder een bod uit. Naar verluid van drie miljoen euro, maar dat bedrag vond FC Utrecht te laag voor de Marokkaans international. Amrabat miste de eerste training deze week. Hij kreeg een paar dagen extra vakantie van trainer Erik ten Hag, omdat hij interland verplichtingen had gehad.

KOMEET

Amrabat brak afgelopen seizoen bij FC Utrecht door als een komeet. Het 20-jarige talent werd door trainer Ten Hag overgeheveld uit het beloftenteam om de naar PSV vertrokken Bart Ramselaar op te volgen. Al meteen na de eerste wedstrijd was Amrabat niet meer uit de basis weg te denken. Amrabat speelde 52 officiële wedstrijden voor FC Utrecht en scoorde één keer.

Amrabat wordt gepresenteerd als Feyenoorder
Sofyan Amrabat: "Ik ga voor een plaats in de basis"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.