LIVEBLOG: FC Utrecht wint met 3-1 van Valletta

UTRECHT - Na de 0-0 van vorige week is er een overwinning nodig voor FC Utrecht in de wedstrijd tegen Valletta. Het Mandemakers Stadion in Waalwijk is het decor voor de wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League. Bij een overwinning speelt Utrecht in de volgende ronde tegen het Poolse Lech Poznan of tegen Haugesund uit Noorwegen.
Volg de verrichtingen van de ploeg van trainer Erik ten Hag van minuut tot minuut in ons liveblog. Tussenstand: 3-1
Of luister hier mee via Radio M Utrecht.
21:19:00 90' AFGELOPEN. FC Utrecht plaatst zich voor de volgende ronde.
21:18:21 90' Nog een minuut te gaan, met een 3-1 stand.
21:14:38 89' Santiago kopt de eretreffer binnen voor Valletta. 3-1
21:11:26 85' Leeuwin komt voor Brama en Emanuelson lost Braafheid af.
21:09:01 83' 3-0 ZAKARIA LABYAD scoort. Met een hard schot in de verre hoek verschalkt hij Bonello.
21:01:57 75' WILLEM JANSSEN kopt de 2-0 binnen uit een corner.
20:59:35 73' De nauwkeurigheid in de laatste pass ontbreekt nog bij FC Utrecht. Labyad vindt Janssen net niet.
20:57:13 70' Met nog twintig minuten te gaan komt Nwoko in het veld voor Mifsud.
20:52:41 65' Uit een corner raakt Makinok de bal niet vol. De derde goede kans voor de spits.
20:52:16 65' Nu is het Dessers met een kans. De 2-0 hangt in de lucht.
20:50:48 64' En het volgende schot is van Labyad. De bal gaat 3 meter naast.
20:49:03 62' Makinok wil een strafschop, maar de scheidsrechter wil daar niet aan. De Deen wordt aan zijn shirt getrokken.
20:47:23 61' Cyriel Dessers maakt zijn debuut voor Utrecht. De spits lost Gyrano Kerk af.
20:46:17 60' Umeh schiet gevaarlijk voorlangs. Valletta krijgt een hoekschop.
20:43:56 57' Briffa komt aan de kant van Valletta voor Romeu.
20:42:59 54' Willem Janssen gaat op de bon. Geel voor de aanvoerder.
20:39:05 53' Het 'Come on Utrecht' galmt door het stadion, terwijl Dessers en Emanuelson zijn begonnen aan de warming-up.
20:36:10 49' Ondertussen staat Lech Poznan 1-0 voor tegen Haugesund. Het lijkt een trip naar Polen te worden.
20:33:55 48' Valletta probeert iets meer druk te zetten op de verdediging van Utrecht.
20:31:10 46' FC Utrecht trapt de tweede helft af met dezelfde elf spelers.
20:14:36 45' Het is rust in Waalwijk. Utrecht staat me 1-0 voor door de prachtige treffer van Sean Klaiber.
20:10:10 41' Ayoub onderschept, maar Kerk en Labyad komen niet tot een schot.
20:09:04 40' Met nog vijf minuten tot de rust ligt Utrecht mooi op schema voor een plek in de volgende ronde.
20:04:35 36' Makinok heeft de 2-0 op zijn schoen. Hij schuift de bal net naast.
20:01:43 33' In het eerste half uur nam Utrecht acht keer het Maltezer-doel onder vuur.
19:59:38 31' Een slippertje van Van der Maarel wordt niet afgestraft door Valletta. Klaiber herstelt de fout.
19:57:06 29' Ayoub ligt aangeslagen op het kunstgras. De middenvelder heeft last van zijn bovenbeen.
19:55:51 27' En dat is tweede. Mifsud krijgt geel.
19:52;40 24' De Utrecht-storm blijft razen in Waalwijk. Ayoub is gevaarlijk, maar vindt Bonello op zijn weg.
19:50:19 22' Utrecht blijft ondanks de voorsprong zoeken naar doelpunten. Kerk en Makinok zijn dichtbij de tweede treffer.
19:46:12 18' 1-0! SEAN KLAIBER ramt de bal achter doelman Bonello.
19:44:32 16' FC Utrecht is echt op jacht naar de 1-0. Gyrano Kerk is constant dreigend.
19:40:48 13' Geel voor Zerafa na een overtreding op Van der Streek.
19:38:47 10' De eerste grote kans is voor Utrecht. Makinok springt er echter slordig mee om.
19:34:41 6' Labyad neemt een vrije trap op de punt van de zestien meter. Het schot gaat een meter of twee naast.
19:31:10 2' De eerste hoekschop is voor Utrecht. Labyad neemt hem kort.
19:30:00 1' Valletta heeft het duel afgetrapt. We zijn begonnen.
Opstelling FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Van der Maarel, Janssen, Braafheid, Brama, Van der Streek, Ayoub, Labyad Kerk, Makinok
Bank FC Utrecht: Marsman, Leeuwin, Dessers, Van der Meer, Emanuelson, Ould-Chikh, Troupée
Opstelling Valletta: Bonello, Borg, Camilleri, Gill, Santiago, Mifsud, Zerafa, Pani, Velasco, Umeh, Romeu.