Vijf regioclubs in actie in de beker

VEENENDAAL/UTRECHT - Vijf Utrechtse clubs komen woensdagavond in actie in de tweede voorronde van de KNVB beker. Om 18.00 uur trapt Hercules af tegen Dongen. De Utrechtse 3e divisionist doet dat zonder Roy Kelder en Alfred Mensah. Laatstgenoemde hield een hamstringblessure over aan de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen ACV. Lars Willemse is een twijfelgeval. Tegenstander Dongen was afgelopen zaterdag met 5-2 te sterk voor het Veenendaalse DOVO.
Om 20.00 beginnen drie andere duels: GVVV - Magreb'90, Noordwijk - IJsselmeervogels en De Meern - Vlissingen. De streekderby tussen 2e divisionist GVVV en 3e divisionist Magreb'90 is de eerste officiële wedstrijd van GVVV onder trainer Niek Oosterlee. Hij kan geen beroep doen op de geblesseerde Rodny Hofman. Zijn collega Jamal Yahiaoui mist Abdel Zouzou, die werkverplichtingen heeft. Nordin Bourazma en Hoessein Jabir zijn twijfelgevallen.
IJsselmeervogels, dat het opneemt tegen het twee klassen lager spelende Noordwijk, moet het doen zonder de geblesseerde Ali Akla. Henri de Graaf, die onlangs een scheur in zijn kniebanden opliep, heeft per direct zijn loopbaan beëindigd. Noordwijk - IJsselmeervogels is een klassieker in het zaterdagvoetbal. In competitieverband speelden beide clubs sinds 1971 29 keer tegen elkaar. IJsselmeervogels won 15 keer.
Voor De Meern is de bekeravond in alle opzichten een primeur. De kersverse 3e divisionist speelt zijn eerste officiële wedstrijd onder trainer Joël Titaley. Dat duel is bovendien het allereerste duel van De Meern in de KNVB beker. Voor Tom van der Linden (schouder) en Rychto Lawalata (hamstring) komt die wedstrijd te vroeg. Sven van Doron is een twijfelgeval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.