LIVEBLOG: Utrecht bekert door na ruime zege in Amsterdam

UTRECHT - FC Utrecht wil zich vanavond in de Johan Cruijff ArenA revancheren voor de 4-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen FC Twente. De ploeg van trainer Erik ten Hag neemt het in de eerste ronde van de KNVB-beker op tegen de Ajax amateurs, die uitkomen in de hoofdklasse. Voor Utrecht, van oudsher een echte cupfighter, is het de eerste horde op weg naar meer succes in de beker.
Bij Utrecht ontbreekt de Franse huurling Jean-Christophe Bahebeck, die ziek is. In het vrijwel lege stadion zullen 174 trouwe Utrecht-aanhangers de ploeg steunen. Ook aanwezig via 93.1FM: René van den Berg en Gert Kruys, die de wedstrijd zoals altijd weer van commentaar en analyses zullen voorzien!
90' Het eindsignaal in de Johan Cruijff Arena: 0-6. Utrecht bereikt de tweede ronde van de KNVB-toernooi. Straks interviews en meer op 93.1FM met René van den Berg en Gert Kruys!
'75 Bilal Ould-Chikh maakt zijn opwachting in het laatste kwartier; hij vervangt doelpuntenmaker Labyad
65' Opmerkelijk: Ajax-speler Edwin Soenarto heeft nog een kleine twintig minuten om de voorspelling op zijn Wikipedia-pagina waarheid te laten worden!
'62 Na een uur spelen staat de 0-6 nog op het scorebord, terwijl Utrecht na rust een aantal kleine kansen heeft gehad
'55 De hoogste uitslag ooit in de historie van FC Utrecht was ook in het bekertoernooi, tegen BV Veendam (10-0). René herinnert zich: "Vooraf zei Veendam-speler Edwin de Kruijff dat ze 'wel een kansje zouden maken'. Na de wedstrijd wilde ik hem interviewen, maar toen hij me zag maakte hij zich snel uit de voeten."
'50 Kruys: "Als trainer hamer je er bij deze tussenstand in de rust op dat de spelers scherp moeten blijven en eis je dubbele cijfers. Ook een goed moment om dingen uit te proberen, zo te zien spelen Labyad en Görtler samen in de spits."
46' In de rust heeft Ten Hag een aantal wissels doorgevoerd: Rico Strieder en Willem Janssen vervangen Cyriel Dessers en Edson Braafheid
46' De tweede helft is in gang gezet door scheidsrechter Martens, Utrecht gaat in de resterende 45 minuten op jacht naar meer treffers!
45' Toch nog een doelpunt voordat beide ploegen aan de thee gaan: het is Zakaria Labyad met een intikker de 0-6 op zijn naam zet.
40' De storm is even gaan liggen in Amsterdam, waar de stand een kleine vijf minuten voor rust nog 0-5 is
35' Het gaat hard in Amsterdam, waar René steeds dichter bij zijn voorspelling komt: 0-8. Nog een kleine tien minuten voordat we gaan rusten in de Johan Cruijff ArenA.
31' Ook Willock doet een duit in het zakje: met een prachtige lob maakt hij de 0-5!
30' Opnieuw een treffer: Lukas Görtler tekent voor de vierde treffer in Utrechts voordeel.
25' DOELPUNT! En daar is de 0-3! Het is Yassin Ayoub die de derde treffer op het scorebord zet!
'23 DOELPUNT! En daar is de 0-2 in het voordeel van de FC! Het is opnieuw Cyriel Dessers die scoort!
19' De kans voor Görtler, na een hoekschop van Labyad. Keeper Veenboer van Ajax met een knappe redding. De stand blijft 0-1!
15' Een kwartier op de klok in Amsterdam. De amateurs van Ajax delen wat speldenprikjes uit, maar Utrecht is uiterst effectief en benut de eerste de beste kans.
8' DOELPUNT! Cyriel Dessers zet FC Utrecht op een 1-0 voorsprong na een goede voorzet van Sean Klaiber!
1' Scheidsrechter Martens heeft gefloten en we zijn begonnen in de ArenA.

OPSTELLING

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Dumic, Braafheid, Van der Meer, Emanuelson, Willock, Labyad, Ayoub, Görtler, Dessers.
Ajax: Veenboer, Soenarto, Van Zoolingen, De Jong, Schurman, Van 't Land, Biyar, Van Moerkerk, El Amrani, Akoy, Misa-Danso