FC Utrecht bekert door na doelpuntenregen in eerste helft

UTRECHT - FC Utrecht heeft de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De ploeg van Erik ten Hag wist, met name dankzij een goede eerste helft, met 0-6 te winnen van de Ajax amateurs. Het treffen was door de gemeente aangemerkt als risicowedstrijd en moest daarom noodgedwongen in de Johan Cruijff ArenA afgewerkt worden, waar 174 FC Utrecht-fans getuige waren van de ruime overwinning.
Na een stroeve openingsfase was het Cyriel Dessers die een goede voorzet van rechtsback Sean Klaiber tot een doelpunt promoveerde. De wedstrijd kwam na twintig minuten echt tot ontbranding toen de Utrechters de score binnen tien minuten vergrootten naar 0-5, dankzij doelpunten van Ayoub, Görtler en opnieuw Dessers.
Ook Manchester United-huurling Matty Willock bekroonde daarna zijn debuut met een treffer door een schitterende lob. Vlak voor het rustsignaal deed ook Zakaria Labyad nog een duit in het zakje, door met een intikker de tussenstand op 0-6 te bepalen.
Na rust kwamen Rico Strieder en Willem Janssen binnen de lijnen. Voor Strieder was het zijn tweede invalbeurt na een lange periode van blessureleed. In de tweede helft verzuimde Utrecht de stand verder uit te breiden doordat het vizier niet altijd op scherp stond.
Daarna nam de ploeg van Ten Hag wat gas terug, terwijl de spelers van de amateurtak van Ajax geen vuist konden maken en nauwelijks opdoken voor het doel van David Jensen. Aan de eindstand veranderde het niets meer in de ArenA en zo stond er na negentig minuten 0-6 op het scorebord.
8' Cyriel Dessers [0-1]
23' Cyriel Dessers [0-2]
25' Yassin Ayoub [0-3]
30' Lukas Görtler [0-4]
32' Matty Willock [0-5]
45' Zakaria Labyad [0-6]
Utrecht weet na vanavond dat het in ieder geval twee Eredivisionisten ontloopt in het restant van het bekertoernooi: Vitesse verloor na strafschoppen van de amateurs van Swift, terwijl NAC Breda met 4-3 verloor van tweede divisionist Achilles '29.
Voor de mannen van Ten Hag staat komende zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen PSV op het programma. Om 12:30 wordt er afgetrapt in stadion Galgenwaard.

Ten Hag: "Het was een professionele, zakelijke overwinning"
Emanuelson: "Hebben de wedstrijd op de juiste manier benaderd"