Rabo zeer bezorgd over wielersport

UTRECHT - De Rabobank maakt zich grote zorgen over de professionele wielersport. Dat schrijft de Utrechtse bank in een reactie op de dopingperikelen rond Lance Armstrong.
In een rapport van de Amerikaanse dopingautoriteit USADA staat dat in het verleden ook bij de Rabobank Wielerploeg doping werd gebruikt. "We moeten onder ogen zien dat het erop lijkt dat structureel dopinggebruik in het verleden usance was in de wielerwereld. De Rabobank heeft daar zoals bekend altijd afstand van genomen en hanteert een beleid van zero tolerance", laat een woordvoerder weten.
De Amerikaanse wielrenner Levi Leipheimer heeft onder ede verklaard dat een teamarts van de Rabobankploeg het verboden middel epo aan eigen renners heeft gegeven.
Leipheimer reed tussen 2002 en 2005 voor Rabobank. Daarvoor reed hij twee jaar voor US Postal. De Amerikaan was getuige voor USADA in de zaak tegen Armstrong en de US Postal-ploeg.
De Rabobank betreurt de uitkomsten van het onderzoek en zegt in 2007 al maatregelen te hebben genomen om dopinggebruik in de ploeg tegen te gaan naar aanleiding van de affaire rond de Deense renner Michael Rasmussen.
Eerder dit jaar schreef de Volkskrant al dat dopinggebruik bij de ploeg tot 2007 werd getolereerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.