RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

DIEREN! Kamerkoor Decibelle nodigt u uit voor het voorjaarsconcert


Plaats

UTRECHT

Datum

zondag 30 juni 2019

Beschrijving

Kamerkoor Decibelle zingt liederen over dieren.

Op 30 juni a.s. geeft kamerkoor Decibelle o.l.v. dirigent Jelle Leistra, het voorjaarsconcert in Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, in Utrecht. Het concert begint om 15.30 uur.

We hebben onder meer gekozen voor de liederenserie Le Bestiaire van de dichter Apollinaire die door Francis Poulenc op muziek is gezet. La Chѐvre du Thibet mekkert bijna, de sprinkhaan, La Sauterelle, springt door het lied heen en Le Dromadaire heeft een zware stap die hoorbaar is in het lied.

De fabels van Aesopus, in een compositie van Bob Chilcott, kennen we als de grappige en wijze verhaaltjes over onder meer de wedloop van de haas met de schildpad en het droevige lot van de gans en de zwaan. Elk verhaaltje komt tot leven met een eigenzinnige compositie. De pianobegeleiding door Richard Hengeveld vormt de spannende onderlijn bij de liederen.

Eric Whitacre heeft met The Seal Lullaby een melancholiek wiegelied gecomponeerd voor het kleine zeehondje dat gewiegd wordt in de zee en beschermd wordt door zijn moeder.

Wie wordt niet vertederd door het liefelijke lied van Die Nachtigall van Felix Mendelssohn die na de winter haar zang weer laat horen? En ook het hemelse Blue Bird van Stanford raakt de ziel.

Nog verder terug in de tijd gaan we met The Silver Swan van de 16e-eeuwse componist Gibbons. De zwaan die sterft en met zijn borst rust tegen het riet aan de kant van het water.

Naast deze stukken zullen diverse koorleden in kleiner verband, als duet, kwartet of kwintet de uitdaging aangaan om het kooroptreden af te laten wisselen met kleine optredens.

Wij heten u van harte welkom op dit bijzondere concert.

De prijs voor het concert is € 10,- inclusief consumptie.

Zie voor meer informatie www.decibelle.net. Contactpersoon is Arina De Heer, tel. 06-44314661.
Kaartjes zijn te bestellen via info@decibelle.net en te koop aan de zaal.

Toegangsprijzen

10 euro incl. consumptie

Website

Kamerkoor Decibelle


Organisatie

DIEREN! Kamerkoor Decibelle nodigt u uit voor het voorjaarsconcert

Biltstraat 166

3572BP  UTRECHT

Website: Kamerkoor Decibelle
Agendatips