RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Polarisatie: van Pim tot Thierry


Plaats

UTRECHT

Datum

dinsdag 3 september 2019

Beschrijving

De afgelopen jaren is Nederland in de ban geraakt van populistische partijen. Pim Fortuyn was de eerste die de hegemonie van de grote drie partijen VVD, CDA en PvdA doorbrak waarna Geert Wilders, Rita Verdonk en Thierry Baudet met wisselend succes hun opwachting maakten in de politieke arena. Deze politici claimen stuk voor stuk dat ze de maatschappelijke onvrede op tal van terreinen kunnen wegnemen en dat zij spreken namens ‘het volk'. De kloof tussen de gevestigde partijen en het electoraat lijkt daardoor steeds groter te worden, met versplintering van het politieke landschap tot gevolg. Hoe kan de gevestigde politiek deze mensen weer bereiken? Waarom zijn deze partijen de afgelopen jaren zo succesvol geworden? En is het daadwerkelijk zo slecht gesteld met Nederland als de populisten doen geloven?

Hierover gaan wij in gesprek met Chris Aalberts. Hij docent en onderzoeker politieke communicatie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Verder is hij schrijver van verschillende boeken over dit thema en verslaat hij politiek voor ThePostOnline.

Deze lezing is gratis en openbaar toegankelijk. U bent welkom vanaf 19:30 en de lezing begint rond 19:45. Na de lezing is er een borrel in Café Hemingway!

Toegangsprijzen

Toegang is volledig gratis

Website

SIB-Utrecht


Organisatie

Polarisatie: van Pim tot Thierry

Domplein 3

3512JC  UTRECHT

Website: SIB-Utrecht
Agendatips