RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Luna Kamerkoor voert vespers Rachmaninov uit.


Plaats

UTRECHT

Datum

zondag 22 september 2019

Beschrijving

Luna Kamerkoor zingt All-night vigil (Vespers) van Rachmaninov. Muziek van alle tijden.

Utrecht- Op zondag 22 september zal Luna Kamerkoor onder leiding van Wolfgang Lange de beroemde Vespers van Rachmaninov uitvoeren. Rachmaninov is vooral bekend door zijn pianoconcerten, maar was ook een meester in het schrijven van koormuziek. De Vespers worden door velen beschouwd als een hoogtepunt in de Russische geestelijke muziek. In 1915 werd het voor het eerst uitgevoerd en publiek en critici sloten de Vespers meteen in het hart. Nog steeds vormen de Vespers een belangrijk onderdeel van de Russisch-orthodoxe kerkmuziek.

De diepe basstemmen vormen het fundament van dit a-capella werk. De hoge melodielijnen van de sopranen zorgen voor een prachtig contrast.
De Vespers (of avondgebeden) van Rachmaninov: 1. Komt, laten wij aanbidden 2. Loof de Heer, mijn ziel 3. Beatus Vir 4. O stil licht 5. Nunc dimitti. 6. Ave Maria 7. Gloria 8. Laudate nomen Domini 9. Laudate Dominum 10. De opstanding van Christus hebben wij gezien 11. Magnificat 12. Grote Doxologie 13. Dag van verlossing 14. Opgestaan uit het graf 15. Strijdbare aanvoerster

Sint Willibrorduskerk Utrecht, 22 september aanvang 15.00 uur
.


Toegangsprijzen

€15.
Voorverkoop €12,50
Tm 12 jaar gratis

Website

www.lunakamerkoor.nl


Organisatie

Minrebroederstraat 21
3512GS  UTRECHT
Website: www.lunakamerkoor.nl
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.