RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Lezing Barry Heinrichs op Kasteel Amerongen


Plaats

AMERONGEN

Datum

donderdag 15 augustus 2019 - zondag 29 september 2019

Beschrijving

In het kader van Deftige Dieren heeft Kasteel Amerongen kunsthistoricus Barry Heinrichs uitgenodigd om tweemaal de lezing ‘De betekenis van dieren in de kunst: Van statig renpaard tot schoothondje’ te geven. De lezingen zullen plaats vinden op donderdagavond 15 augustus om 19.30 uur en zondag 29 september om 10.30 uur op de Galerij.

Van oudsher maken dieren onderdeel uit van de beeldende kunst. Het afgebeelde dier kan van alles betekenen, afhankelijk van tijd, context en bedoeling van de maker. In deze lezing bij de tentoonstelling ‘Deftige dieren’ wordt het raadsel van de betekenis van de dieren in de kunst ontrafeld.Barry Heinrichs is kunsthistoricus. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft.

Het programma op donderdag 15 augustus begint om 19.00 uur. Het programma op zondag 29 september start om 10.00 uur. De lezing + rondleiding kost € 17,50 p.p. Museumkaart is niet geldig. Enkel de lezing is ook mogelijk, dat kost € 7,50 p.p. Tickets zijn uitsluitend te boeken via de website van Kasteel Amerongen.


Toegangsprijzen

De lezing + rondleiding kost € 17,50 p.p. Museumkaart is niet geldig. Enkel de lezing is ook mogelijk, dat kost € 7,50 p.p.

Website

Kasteel Amerongen


Organisatie

Drostestraat, 20
3958BK  AMERONGEN
Website: Kasteel Amerongen
|

Agendatips