RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Openlucht theatervoorstelling 'Mariecken uit Nijmegen'


Plaats

BILTHOVEN

Datum

maandag 16 september 2019 - zondag 22 september 2019

Beschrijving

Zou jij je ziel willen verkopen aan de duivel, als dat betekent dat je de machtigste mens ter wereld kunt worden? Als je de elementen kunt bedwingen, de tijd naar je hand kunt zetten, en quarks –de bouwstenen van het universum- kunt herschikken? Als je voor God kunt spelen? De schepping overdoen, zoals jij het wilt? Welke prijs ben je bereid om daarvoor te betalen?

Voor de nieuwe voorstelling van Theater in ’t Groen bewerkte artistiek leider Timon Blok het middeleeuwse toneelstuk ‘Mariecken van Niemegen’ tot een hedendaagse, actuele voorstelling over het spanningsveld tussen wetenschap en religie, tussen ongebreideld optimisme over de maakbare wereld en het behoedzaam beschouwen van vooruitgang. Wat brengt de technologische revolutie ons? Geluk? Veiligheid? Gezondheid? Het ontbreken van gevaar? Of een ongebreidelde informatie-maatschappij, de vernietiging van onze planeet, en uiteindelijk van onszelf?

Nadat in ‘Don Quichot’ het spanningsveld tussen droom en werkelijkheid onder de loep werd gelegd, is het nu de beurt aan het conflict tussen techniek en geloof. Op speelse wijze, maar met een serieuze ondertoon, spitten we in wat misschien wel dé grootste uitdaging van de 21e eeuw gaat worden: hoe houden we onszelf overeind in een wereld die de grenzen van het weten opzoekt?

'Mariecken uit Nijmegen' is een voorstelling over vallende engelen en rijzende mensen, over trouw en verraad, over Stephen Hawking en Faust. Met drankgelagen, een DJ, alchemie, een verbaasde Eva, een rebellerend duiveltje, en met de kracht van onvoorwaardelijke liefde. En met live-zang van het Schutz Projectkoor.

Toegangsprijzen

€ 18,50 p.p.

Website

Kaartverkoop Theater in 't Groen


Organisatie

Openlucht voorstelling 'Mariecken uit Nijmegen'

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9-13

3721MA  BILTHOVEN

Website: Kaartverkoop Theater in 't Groen
Agendatips