RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ontdek de Blauwe Kamer


Plaats

RHENEN

Datum

zaterdag 24 augustus 2019

Beschrijving

Ervaar een heerlijke tocht over de Rijn naar een prachtig natuurgebied, dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw is ontstaan, De Blauwe Kamer
Het Safarischip de Blauwe Bever vertrekt om 14.00 uur van de Rijnkade in Rhenen met als bestemming het unieke oevergebied De Blauwe Kamer dat ten oosten van Rhenen ligt. De schipper kan ervoor kiezen om eerst richting het westen varen langs het natuurgebied Palmerswaard richting Elst de oude steenfabriek, wat inmiddels ook ontwikkeld is tot een mooi oevergebied. Dan wordt de steven gewend om stroomopwaarts richting De Blauwe Kamer te varen. Maar…. het is ook mogelijk om van de Rijnkade alvast naar het oosten te varen, richting Wageningen om tijdens de vaart de prachtige oevers van de Neder-Rijn te kunnen bekijken om vervolgens aan te leggen bij de Blauwe Kamer. Welke vaart ook gekozen wordt, de gids weet alle bijzonderheden te vertellen over wat onderweg te zien is.
Uiteindelijk arriveren we bij De Blauwe Kamer, dat 25 jaar bestond in 2017. Het was het eerste project van de nieuwe natuur dat is gerealiseerd. Er zijn veel interessante planten en vogels te zien, waaronder een Lepelaarskolonie.
Zo tegen 16.30 uur is het schip weer terug in Rhenen

Voor meer informatie en/of reserveren zie:
www.deblauwebever.nl/reserveren.

Toegangsprijzen

18,00 euro voor volwassenen
9,00 euro voor kinderen t/m 12 jaar

Website

De Blauwe Bever


Organisatie

Ontdek de Blauwe Kamer

Rijnkade

3911KS  RHENEN

Website: De Blauwe Bever
Agendatips