RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

'Nieuwe Noten' voor James Oesi op Gaudeamus Muziekweek


Plaats

UTRECHT

Datum

vrijdag 6 september 2019

Beschrijving

James Oesi is één van de meest enthousiaste pleitbezorgers van de contrabas in Nederland. Op uitnodiging van Gaudeamus, het Grachtenfestival en November Music stuurden jonge, Nederlandse componisten nieuwe composities in voor de van oorsprong Zuid-Afrikaanse bassist. Na de première op het Grachtenfestival gaan ze bij Gaudeamus in reprise op vrijdag 6 september in KuuB in Utrecht.

Oesi is een uniek musicus in Nederland. In podia als Het Concertgebouw en op festivals als Wonderfeel brengt hij regelmatig klassiek solo repertoire. Maar hij speelt net zo graag nieuw repertoire, onder meer als gastmuzikant bij Asko|Schönberg en Ensemble Modern. Dankzij zijn veelzijdigheid en unieke geluid is hij een echte inspiratiebron voor componisten. In dit concert horen we waartoe hij de jongste generatie componisten wist te inspireren.

De Spaanse componist Adrian Crespo Barba schreef een stuk voor Oesi geïnspireerd door flamencozang. Boris Bezemer gebruikte Oesi’s uitvoering van Bachs vierde cellosuite op de Nederlandse televisie als vertrekpunt voor een polyfonische solo. De Japanse componist Aya Yoshida schreef met Muji een eenvoudige etude voor Oesi. Thomas Power uit Ierland brengt Oesi terug naar de grond in Talamh, dankbaar gebruik makend van de aardse klanken van de contrabas.

Het concert waarop Oesi de stukken speelt is op vrijdag 6 september 20:30 uur in KuuB, Pieterstraat 3, 3512 JT te Utrecht.


Toegangsprijzen

Regulier € 17,00
Korting U-pas € 10,00
Korting ≤ 35 jaar € 12,00
Korting Student € 10,00

Website

Gaudeamus Muziekweek


Organisatie

'Nieuwe Noten' voor James Oesi op Gaudeamus Muziekweek

Pieterstraat 3

3512JT  UTRECHT

Website: Gaudeamus Muziekweek
Agendatips