RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Meezing-Workshop en Cross-over gitaarconcert 28 september


Plaats

UTRECHT

Datum

zaterdag 28 september 2019

Beschrijving

Iedereen kan íets doen voor vrede
Zaterdag 28 september 2019
Meeslepend muziekprogramma in het kader van Vredesweek
Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2 in Utrecht

Zaterdag 28 september om 19:00 -20:15 uur
Meezing-workshop “I have a dream” met rapper en musicalartiest Petion Cleton
De kern van de meezing-workshop is het indringende lied Glory uit de film Selma (2014). De film handelt over Martin Luther King en de drie vreedzame protestmarsen van de stad Selma naar de stad Montgomery in 1965 in de staat Alabama. Hierbij kwam de Afro-Amerikaanse bevolking op straat om te ijveren voor stemrecht en tegen racisme. “The biggest weapon is to stay peaceful - We sing, our music is the cuts that we bleed through”

Ook andere bekende beschouwelijke liederen worden in de workshop met Petion samen gezongen. Naast ‘I have a dream’ ook ‘Als er nooit meer een morgen zou zijn’ en ‘Love shine a light in every corner of
my heart’. We sluiten af met meerstemmig ‘Frieden, Frieden’ uit Taizé.

Uw eigen inbreng wordt gewaardeerd. Het is mogelijk om een lied aan te vragen voor deze meezing-workshop. Mail uw verzoek uiterlijk 14 september naar ConcertenGertrudisKathedraal@gmail.com of whatsapp naar 06-552 65 943.
De liederen kunnen afgewisseld worden met door uzelf meegebrachte gedichten die binnen het thema passen. We zien uit naar een intens uur om samen de boodschap in de muziek te beleven.

Niet meezingen? Komen luisteren mag ook.
Zegt het voort; het zou geweldig zijn als we met veel mensen een eerbetoon kunnen
brengen aan degenen die met Martin Luther King meeliepen in de vreedzame marsen.

Petion Cleton zingt, danst, acteert en rapt vanaf zijn kinderjaren in musicals en shows. Tekenend is de combinatie van zijn krachtige uitstraling met een emotioneel en sociaal betrokken hart. Een innemend performer die weet te inspireren tot meezingen met overgave.

Zaterdag 28 september om 20:45-22.00 uur
Cross-over gitaarconcert - duo Jeff Heijne (flamencogitaar) & Jaber Fayad (ud en gitaar)
Meeslepende wereldmuziek met een mix van Flamenco, Arabische muziek en eigen composities.
De jonge gitarist Jeff Heijne studeerde bij Eric Vaarzon Morel. Jeff heeft diverse cd’s uitgebracht en won in 2018 de award YAA. Samen met Vaarzon Morel speelde hij in diens theaterstuk ‘de Waterdrager’ en hij is inmiddels een veelgevraagd solist die optrad op grote locaties als Bimhuis, Uitmarkt, Ahoy.
De Syrische ud-speler Jaber Fayad studeerde Azerbaijaanse en Arabische muziek. Hij studeerde in 2015 af in Damascus en kwam nadien als vluchteling naar Nederland waar hij zich verder ontwikkelde tot een veelzijdig en musicus op ud, luit en gitaar. Ook Jaber won in 2018 een grote prijs i.s.m. het Asko-Schönberg in de theaterproductie ‘Salam’.
Jeff en Jaber vonden elkaar via de taal van muziek. U kunt rekenen op een buitengewoon inspirerend optreden van twee virtuoze gitaristen met een heel persoonlijke en gedreven hedendaagse stijl. Mis het niet!

Toegang gratis, reserveren niet nodig.
De kerk is een halfuur voor aanvang open met koffie/thee.
Na afloop is er gelegenheid de musici te ontmoeten en na te praten


Website

Oud-Katholieke Parochie van Utrecht


Organisatie

Willemsplantsoen 2
3511LA  UTRECHT
Website: Oud-Katholieke Parochie van Utrecht
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.