RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kruidenworkshops met Heddy Veltkamp


Plaats

UTRECHT

Datum

zondag 1 september 2019 - zondag 1 december 2019

Beschrijving

Aan de slag met de Natuur, Kruidenworkshops
De rijke voedingsbodem van Moeder Aarde ligt aan onze voeten. Zij begrijpt als geen ander hoe genezing werkt en laat bloemen, kruiden en bomen groeien die ons zelf-herstellend en genezend vermogen activeren en ondersteunen. Deze giften zijn er voor iedereen! En vrij toegankelijk. We zijn het een en ander verleerd maar wij bieden je graag de kennis kunde en wijsheid om vol vertrouwen zelf aan de slag te gaan.

Laat je inspireren door de kruidenworkshops. Oogst voor zelfgemaakte lekkere hapjes, thee, tincturen, huidolieën, zalf of weldadige bodybutter! Je leert de kruiden beter kennen, over de groei en bloei, signatuurleer, inhoud stoffen en werking die het heeft. Je gaat het ruiken, proeven en plukken en maakt een kruidenproduct wat je mee kan nemen naar huis.

Elke workshop heeft een ander thema. Je bent welkom om de workshop te kiezen die jou aanspreekt. Staat jouw thema of kruiden er niet bij, geef een seintje, dan kijken we wat we kunnen doen.

Kruidenworkshops - 1e zondag van de maand 13.30 uur
1 september 2019 – Appelsap & azijn
6 oktober 2019 – Stress & ontspanning
3 november 2019 – Griep
1 december 2019 – Spijsvertering

Kosten en reserveren
Kosten per workshop € 27,50 excl. € 0,79 online servicekosten. De workshops zijn incl. materialen, koffie/kruidenthee, iets lekkers, hand-out en btw.

Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 12, wacht dus niet te lang met het reserveren van jouw plekje! Reserveren kan online via metaalkathedraal.nl/tickets ; wel zo gemakkelijk!

WIE IS HEDDY?
De workshops worden gegeven door Heddy Veltkamp. Zij heeft in juni 2019 haar diploma Kruidengeneeskunde van het Kruidenrijk behaald. In 2018 heeft zij de mooie medicinale tuin bij Metaal Kathedraal aangelegd en is sindsdien onder haar hoede. Daarnaast heeft ze sinds 2013 veel ervaring met de aanleg en het onderhoud van een eetbare ontmoetingstuin te Spinozaplantsoen te Utrecht. Zij begeleidt daar bewoners bij het tuinieren en bereiden van groenten, fruit en kruiden.

De natuur met zijn vele geneeskrachtige planten, en bomen in het bijzonder, inspireren haar. Zij wil haar kennis hierover delen met anderen. De workshops zijn er voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van de natuur en is geschikt voor alle niveaus.

RONDLEIDINGEN TUIN
Elke 1e zondag van de maand geeft Heddy 12.00 uur gratis een rondleiding door de tuin en laat zij kruiden zien die op dat moment van belang zijn om iets mee te doen.

T’IS MIS OP ZONDAG
De kruidenworkshops zijn onderdeel van T’is Mis op Zondag. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van T‘is Mis op Zondag bekijk je op http://www.metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!

Toegangsprijzen

Kosten per workshop € 27,50 excl. € 0,79 online servicekosten. De workshops zijn incl. materialen, koffie/kruidenthee, iets lekkers, hand-out en btw. Reserveren via metaalkathedraal.nl/tickets


Website

Metaal Kathedraal


Organisatie

Rijksstraatweg 20
3545NA  UTRECHT
Website: Metaal Kathedraal
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.