RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Und ein Kuss auf dein Herz Najaarsrecital Internationaal Lied Festival Zeist


Plaats

ZEIST

Datum

zondag 6 oktober 2019

Beschrijving

Vooruitlopend op haar eerste lustrum begint het Internationaal Lied Festival Zeist het nieuwe concertseizoen op 6 oktober a.s. met het recital ‘… und ein Kuss auf dein Herz’. Mezzosopraan Florieke Beelen, bariton Hans Pieter Herman en pianist Maurice Lammerts van Bueren brengen die zondagmiddag Schumanns liedcyclus Myrten ten gehore op de zolder van Slot Zeist.

Het wordt een intiem concert op een romantische locatie, waarin grote thema’s uit klassieke liefdesverhalen en de romantiek voorbijkomen.

Huwelijksgeschenk
Schumann schreef de liedcyclus Myrten als huwelijksgeschenk voor zijn tien jaar jongere geliefde Clara Wieck. Haar vader was fel gekant tegen de verbintenis. Pas na een lange juridische strijd stapten zij in het huwelijksbootje. In Myrten legde Schumann zijn liefde voor Clara vast, maar nam hij ook zijn aanstaande schoonvader op de hak.
Terwijl Schumann componeerde hield hij Clara regelmatig op de hoogte van zijn werk. Een van zijn brieven aan haar sloot hij af met ‘… und ein Kuss auf dein Herz’, oftewel ‘met een kus op je hart’. In elk van de 26 liederen uit deze cyclus spreekt de liefde die Schumann in deze ene regel vastlegde.

Slot Zeist, zondagmiddag 6 oktober, 15 uur


Toegangsprijzen

€20 en < 30 jaar € 10

Website

Internationaal Lied Festival Zeist


Organisatie

Zinzendorflaan 1
3703CE  ZEIST
Website: Internationaal Lied Festival Zeist
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.