RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Peter Buwalda over 'Otmars zonen'


Plaats

ZEIST

Datum

dinsdag 8 oktober 2019

Beschrijving

Peter Buwalda vertelt over zijn recent verschenen boek ‘Otmars Zonen.’ Ook gaat hij in gesprek met het publiek.
Peter Buwalda debuteerde in 2010 met ‘Bonita Avenue’. De roman werd een echte bestseller, won vijf literaire prijzen en werd wereldwijd vertaald.
Zijn tweede roman, ‘Otmars zonen’, verscheen dit voorjaar. ‘Otmars Zonen’ is de tweede roman van Peter Buwalda, waarin hij de grenzen verkent van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep.
Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.
Bij het verschijnen kon het boek rekenen op lovende recensies, zo schreef NRC Handelsblad: “Op vrijwel alle punten overtreft dit boek Bonita Avenue.”
Kaarten zijn online te koop via www.ideacultuur.nl, bij de balie van Bibliotheek Idea en bij Boekhandel Kramer & Van Doorn, Slotlaan 221 te Zeist.
Boekhandel Kramer & Van Doorn zorgt voor de verkoop van boeken en natuurlijk is er gelegenheid boeken van Peter Buwalda te laten signeren. Aanvang: 19.30 uur.
Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn, Bibliotheek Idea Zeist en Literair Zeist.

Foto: Linda Stulic.


Toegangsprijzen

€ 11,- en € 9,50 voor leden van Bibliotheek/Idea Zeist.

Website

Literair Zeist


Organisatie

Markt 1
3701JZ  ZEIST
Website: Literair Zeist
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.