RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vredesweeklezing


Plaats

UTRECHT

Datum

vrijdag 20 september 2019

Beschrijving

Vredesweeklezing 2019 ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’

‘Durf elkaar te leren kennen’

Vrijdag 20 september, 16.00 – 17.00 uur, Domkerk, Utrecht (inloop vanaf 15.30 uur)

Met de Vredesweeklezing 2019 in de Domkerk Utrecht luidt vredesorganisatie PAX de landelijke Vredesweek in. Het motto van de Vredesweek is ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’ en gaat o.a. over elkaar ontmoeten.

In de lezing van Jan Gruiters passeren vier decennia vredeswerk. De oorsprong van de vredesbeweging, het begin van PAX, is nauw verbonden met de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog. Vrede verbindt mensen over de grenzen van vijandschap heen. Van demonstraties tegen kernwapens naar lobby voor Soedan, van de val van Aleppo in Syrië en het afschaffen van het INF-kernwapenverdrag naar tekenen van hoop in het werk van de vredesorganisatie PAX. Gruiters: “We zien 75 jaar na beëindiging van die verscheurende en vernietigende oorlog de verdeeldheid in Europa en in onze eigen samenleving groeien. Durf elkaar te leren kennen over de breuklijnen van onrecht ongelijkheid en uitsluiting.”

Rikko Voorberg zal vanuit zijn ervaring met vluchtelingen en de PopUp-kerk reflecteren op het thema ‘Vrede Verbindt over Grenzen’. Voorberg: “In de pop-up kerk is de tegenstelling niet meer die tussen geloof en ongeloof, maar gaat het om geloof versus cynisme. Verlangen we naar een andere wereld? Laten we dan samen gaan. Het verlangen is wat de PopUp-kerk draagt.” Voorberg klaagt niet aan, maar biedt aan te helpen. Zo ontstond het idee om vluchtelingen van de Griekse eilanden te halen.

De Vredesweeklezing 2019 is een initiatief van Vredesorganisatie PAX en Citypastoraat Domkerk.

Praktische informatie:
Lezing is vrij toegankelijk
Datum en tijd: vrijdag 20 september 2019, 16:00 – 18:00 uur, inloop 15:30 uur
Aanmelden gewenst op : vredesweek@paxvoorvrede.nl of frans.de.wolff.1954@gmail.com
Domkerk, ingang Domplein, Utrecht


Toegangsprijzen

Nvt

Website

Vredesweeklezing


Organisatie

Ingang Domplein
3512JN  UTRECHT
Website: Vredesweeklezing
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.