RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Concert Rietveld Ensemble zondag 6 oktober 2019


Plaats

UTRECHT

Datum

zondag 6 oktober 2019

Beschrijving

Concert zondag 6 oktober 2019 in de Gertrudiskathedraal:
met het RIETVELD ENSEMBLE op zoek naar “MYSTIEK en MUZIEK”
- fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn -

Werken van Debussy, Nielsen, Sweelinck en Britten.

Het Rietveld Ensemble is een kamermuziekgroep bestaande uit topmusici met een internationale achtergrond. De leden zijn hoofdvakdocenten aan de Nederlandse conservatoria en veelgevraagde solisten en hoofdrolspelers in grote Nederlandse orkesten. Naast het uitvoeren van kamermuziek uit de klassieke periode, de romantische periode en de 20e en 21e eeuw, heeft het ensemble ook een nauwe werkrelatie met een aantal levende componisten en geeft het regelmatig wereldpremière performances van hun werken.

Op 6 oktober wordt muziek uitgevoerd uit de 16e, 19e en 20e eeuw met een mystieke ondertoon. De Rietveld houtblazers Linda Speulman (dwarsfluit), Frank van Koten (hobo), Nancy Braithwaite (klarinet), Louis van Nunen (fagot) en Hans Dullaert (hoorn) kozen deze werken speciaal voor het concert in de Gertrudiskathedraal
Op het programma staat natuurlijk de briljante ingetogen fluitsolo “Syrinx’ van Claude Debussy. Van Carl Nielsen worden uitgevoerd Kwintet op.43 en ‘Ring fra Freyr’ met hoornsolo. Van Jan Pieterszoon Sweelinck klinken de ‘Variations on a Folksong‘ en het programma eindigt met ‘Metamorphoses after Ovid’ (Pan, Niobe, Bacchus) van Benjamin Britten.

Het concert op zondag 6 oktober is gratis toegankelijk. Iedereen van harte welkom.
Aanvang om 16:00 uur. De kerk is open vanaf 15:30 uur.
Willemsplantsoen 2, Utrecht.


Website

Oud-Katholieke Parochie van Utrecht


Organisatie

Willemsplantsoen 2
3511LA  UTRECHT
Website: Oud-Katholieke Parochie van Utrecht
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.