RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

CRESCENDO Lustrumconcert Orkest van Utrecht


Plaats

BILTHOVEN

Datum

zondag 24 november 2019

Beschrijving

FINALE LUSTRUMCONCERTEN CRESCENDO DOOR ORKEST VAN UTRECHT
Utrechtse stand-up comedian Jeroen Pater en topcelliste Maartje-Maria den Herder treden op met het Orkest van Utrecht in de grote lustrum finale.
De twee concerten vinden plaats op zaterdagavond 23 november 2019, aanvang 19.45 uur in de Tuindorpkerk in Utrecht en op zondagmiddag 14.30 uur in de OLV-kerk in Bilthoven. (let op vervroegde aanvangstijden).
Na een inleiding door Jeroen Pater, geïnspireerd op de te spelen stukken, brengt topsoliste Maartje-Maria den Herder het beroemde celloconcert van Dvořák ten gehore, een prachtig, romantisch concert met hartstochtelijke passages en schitterende, virtuoze solo’s. Na de pauze speelt het orkest de 5e symfonie van Tsjaikovski. Het langzame deel (Andante Cantabile) met haar bijzondere hoornsolo is een van de fraaiste stukken binnen Tsjaikovski’s oeuvre. Het concert wordt afgesloten met een door het orkest zelfgemaakte lipdub (video clip) op een bekend nummer van Queen. Aansluitend zijn de bezoekers welkom op een borrel ter ere van het lustrum.
Stand-up comedian Jeroen Pater
Jeroen Pater is een goede bekende voor het Orkest. In 2016streedt hij als een van 4 andere prominente Utrechters om de titel “De Beste Dirigent van Utrecht”. Jeroen Pater is stand-up comedian en maakt al meer dan 20 jaar comedy. Naast oprichter van het Comedyhuis is Jeroen ook artistiek leider van het Utrecht International Comedy Festival.
Celliste Maartje-Maria den Herder
Maartje-Maria den Herder is in 2007 cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium, en sinds 2014 celliste in het Concertgebouworkest. Ze won prijzen in het Prinses Christina Concours en het eerste Nationaal Celloconcours. Als soliste heeft ze opgetreden bij o.a. het Radio Symfonie Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Residentie Orkest.
Orkest van Utrecht
Het Orkest van Utrecht is een symfonieorkest bestaande uit ruim 40 enthousiaste en gevorderde amateurmusici met de ambitie op hoog niveau te musiceren. Sinds 2012 staat het orkest onder leiding van Michiel van Vliet. Het Orkest van Utrecht is de afgelopen 25 jaar in CRESCENDO gegroeid. In ledental, in verbinding met de stad Utrecht maar vooral ook in muzikaal opzicht.
Informatie en kaartverkoop (€ 15,00 en kinderen € 5,00) via www.orkestvanutrecht.nl .
Noot voor de redactie: U kunt contact opnemen met de voorzitter van het Orkest van Utrecht, Theo Klarenbeek. Telefoon: 06-14297006, e-mail: info@orkestvanutrecht.nl


Toegangsprijzen

15,00 € (kinderen 5,00 €)

Website

Orkest van Utrecht


Organisatie

Gregoriuslaan 8
3723KR  BILTHOVEN
Website: Orkest van Utrecht
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.