RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Viaans Dictee 2019


Plaats

VIANEN

Datum

donderdag 21 november 2019

Beschrijving

Na de succesvolle doorstart in 2018 organiseert Stichting Leergeld Vianen op donderdag 21 november 2019 opnieuw het Viaans Dictee. Dit jaar vindt het evenement plaats in het, recent sterk uitgebreide, Oosterlicht College Vianen. Ook dit jaar zijn er weer twee varianten. Om 16:30 uur start het Kinderdictee voor leerlingen van de basisscholen. Het is geschreven door Ans Metselaar en zal worden voorgelezen door onze wethouder Tirtza Kamstra. Om 20:00 uur begint het Groot dictee voor volwassenen en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Dit tweehonderd woorden tellend Groot Dictee is geschreven door schrijfster Nicole Harmsen en wordt voorgelezen door oud-burgemeester Wim Groeneweg. De catering en het diner van deze dag is in handen van leerlingen van de Horeca-opleiding van het Oosterlicht College. De opbrengst van de evenementen komt ten goede aan het werk van Stichting Leergeld Vianen.

Deelnemers aan het Groot Dictee strijden om een wisselbeker, vorig jaar gewonnen door Aart de Veer uit Utrecht. Het is de bedoeling dat de deelnemers zich laten sponsoren door vrienden en familieleden. Dat kan per goed geschreven woord, maar ook door een vast bedrag. Het bedrag komt in zijn geheel ten goede aan de Make-Over die de stichting in de maand december aanbiedt aan kinderen van gezinnen waarvan het inkomen op, of soms zelfs onder de bijstandsnorm zit.
Deelnemers kunnen zich zowel individueel als per team van drie/vier personen inschrijven. De basisscholen hebben de informatie over het Kinderdictee reeds ontvangen.
Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de site www.eventbrite.nl/viaans-dictee. Tarieven voor deelname variëren van € 6 (per kind) tot € 52 (per team van 4 volwassenen).
Na aanmelding ontvangt u een e-mail met praktische informatie over het programma. Voor eventuele vragen kunt u een mailberichtje sturen aan a.metselaar@oosterlicht.nl of l.p.noordzij@gmail.com .
Aan de deur kunt u zich alleen à contant aanmelden voor een dictee indien er nog plaats is.

Foto: Nico van Ganzewinkel

Toegangsprijzen

€ 6 - € 52

Website

Eventbrite.nl


Organisatie

Het Slijk 1
4133GZ  VIANEN
Website: Eventbrite.nl
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.