RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

The Fureys


Plaats

AUSTERLITZ

Datum

maandag 25 november 2019

Beschrijving

THE FUREYS
Ierse folk

De legendarische band The Fureys is één van de oudste en bekendste folkgroepen uit Ierland. Dit jaar bestaat de band 41 jaar en dat vieren ze met een uitgebreide tournee waarmee ze ook Nederland zullen aandoen.

De band, die bij oprichting bestond uit de vier broers Eddie, Paul, George, Finbar Furey en Davey Arthur, heeft tientallen albums uitgebracht en stond in verschillende landen in de singles-en albumlijsten. Hits als When You Are Sweet Sixteen, The Green Fields of France,The Lonesome Boatman, I Will Love You en The Red Rose Café komen tijdens de show uiteraard voorbij.
In de loop der jaren hebben er verschillende bezettingswisselingen plaatsgevonden. Eddie en George Furey zijn de overgebleven leden. Ze zingen, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran en laten zich bijstaan door de doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon, fluit), Tony Murray (bas) en Pio Ryan (banjo).

The Fureys ademen hun thuisland: muzikaal brengt de band traditionals, balades en jiggles op merendeel oorspronkelijke en akoestische instrumenten. Ook de anekdotes in onvervalst dialect brengen de bezoeker vanavond (terug) naar het zo geliefde Ierland.

Een concert van The Fureys is er een om nooit te vergeten!

Toegangsprijzen

entree incl. pauzedrankje € 23,00
kortingsprijs € 21,00Website

Www.beauforthuis.nl


Organisatie

Woudenbergseweg 70
3711AB  AUSTERLITZ
Website: Www.beauforthuis.nl
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.