RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Beethoven Mis in C Amer Consort AJO Trajecti Voces


Plaats

UTRECHT

Datum

zondag 24 november 2019

Beschrijving

In dit project werken twee Amersfoortse muziekgezelschappen, het Amer Consort en het Amersfoorts Jeugd Orkest, samen met het Utrechts ensemble Trajecti Voces. Dit programma wordt daarom uitgevoerd niet alleen in de St. Franciscus Xaveriuskerk te Amersfoort, maar ook in de Utrechtse Gertrudiskathedraal.
De vocale ensembles Trajecti Voces en Amer Consort werken beide met dezelfde dirigent, Dirkjan Horringa. Deze heeft contact gelegd met het Amersfoorts Jeugd Orkest o.l.v. Rolf Buijs voor een project waarin de samenwerking met jeugdige muzikanten centraal staat. Beide dirigenten kwamen uit op de Mis in C van Beethoven als het ideale stuk voor deze samenwerking. Voor het jeugdorkest is Beethoven repertoire waar jongeren mee kennis dienen te maken, als ze vertrouwd willen worden met klassieke muziek in haar volle breedte. Voor de beide kamerkoren, die gewend zijn a cappella in kleine bezetting te zingen, is het zeer ongebruikelijk repertoire dat uitdaagt nieuwe stemtechnische en stilistische kwaliteiten te ontwikkelen.
Het resultaat is een verrassend project waarin jongeren en volwassen muziekamateurs elkaar vinden in een spetterende samenwerking. Komt dat horen!
kaartverkoop via www.ajo-amersfoort.nl


Toegangsprijzen

17 euro voorverkoop, jeugd tot 18 jaar 12 euro, tot 14 jaar gratis
aan kerk toeslag van 3 euro

Website

www.amerconsort.nl


Organisatie

Willemsplantsoen 2
3511LA  UTRECHT
Website: www.amerconsort.nl
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.