RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Paltz jazz: Judith Nijland en Ed Verhoeff


Plaats

SOEST

Datum

zaterdag 7 december 2019

Beschrijving

Zangeres Judith Nijland gaat de uitdaging aan met gitarist Ed Verhoeff. Op 7 december treden ze voor het eerst met z’n tweeën op. En ze brengen een spannende variatie aan jazz liedjes. Van verjazzde ABBA songs, tot nummers van Wes Montgomery en zelfs een paar jazzstandards in het Latijn. Allemaal met een eigen verhaal en met liefde voor jazz gespeeld en gezongen.
Mis deze avond vol verrassingen niet!
JUDITH NIJLAND
Judith geniet met volle teugen van het leven en van muziek.
En dat straalt ze ook uit. Ze zingt een breed repertoire, van jazzstandards tot popstukken en eigen liedjes. En nooit zonder daar haar eigen draai aan te geven. Judith is muziek. Al op jonge leeftijd doet ze mee aan talentenjachten met zelf geschreven liedjes. De piano thuis wordt veel gebruikt voor klassieke pianolessen en eigen probeersels. Na een studie Grieks en Latijn studeert Judith jazz-zang aan het conservatorium in Den Haag en slaat daarna haar eigen weg in. Ze gaat steeds meer zelf stukken schrijven, en jazz blijft haar grote liefde.Haar heldere en warme stem met groot bereik is erg flexibel. Vaak zeggen mensen dat haar geluid op dat van Karen Carpenter lijkt. Op het podium neemt ze je mee in haar verhaal en geniet ze zichtbaar van de interactie met haar band en het publiek. Judith heeft inmiddels vijf cd’s op haar naam staan.
ED VERHOEFF
Gitarist Ed Verhoeff (1966) behoort tot de nieuwe generatie jazzgitaristen in Nederland. Zijn naam verschijnt geregeld met superlatieven in de media. Ed begon met gitaarspelen in verscheidene pop- en bluesbands. Tijdens zijn studie aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag is de vonk van de jazzmuziek overgeslagen. De continue uitdaging van deze grenzeloze muziek heeft altijd zijn fascinatie gehouden en groeit nog steeds tot op de dag van vandaag. In de loop van zijn meer dan 20-jarige carričre heeft Ed zich ontwikkeld tot een gitarist met een eigen en expressief geluid. Zijn diversiteit en zijn intuďtieve, soms krachtige spel maken hem tot een gewilde musicus. Naast zijn solocarričre (er staan vijf cd’s op zijn naam) heeft hij een brede carričre als sideman (te horen op meer dan 40 cd’s). Momenteel is Ed volop actief in het jazz- en wereldmuziekcircuit. Overigens is hij ook actief als bandleider.
Jannemien Cnossen organiseert in samenwerking met Vereniging Artishock de jazzavonden op De Paltz. Paltz Jazz is op t december. De voorstelling begint om 20.00 uur.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het aantal plaatsen is beperkt.
U kunt reserveren via www.hermanvanveenartscenter.comToegangsprijzen

Het enige dat u betaalt zijn de reserverings- en verwerkingskosten van €2,50 per persoon.

Website

Herman van Veen Arts Center


Organisatie

Landgoed De Paltz 1
3768XX  SOEST
Website: Herman van Veen Arts Center
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.