RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Tekenen voor gevorderden


Plaats

WOERDEN

Datum

woensdag 15 januari 2020 - donderdag 16 april 2020

Beschrijving

In deze cursus ga je tekenend je technische vaardigheden uitdiepen, waarbij de docent je tips geeft om die vaardigheden te verbeteren. Zo komen compositie, beweging of diepte in je tekening aan de orde. Vooral zal je je eigen handschrift gaan ontwikkelen. Je bent dan ook vrij om je eigen vormen te vinden.
Je gaat in deze cursus tekenen aan de hand van je eigen inspiratiebronnen, zoals een tekst, een lied of een herinnering. De docent helpt je om samen jouw thema te ontdekken. Jouw thema vormt de aanleiding voor het verhaal dat je in je tekening wilt vertellen. Je onderzoekt met welk materiaal je dat tot uitdrukking wilt brengen: inkt, potlood, krijt of verf.
Je krijgt hulp om je aarzelingen te overwinnen en om de boodschap van je tekening te versterken. Het effect van de lessen is groter als je thuis verder werkt. Daarom is er tussen elke twee lessen een tussenpoos van twee weken.
Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 10 personen. Alle deelnemers krijgen op die manier voldoende persoonlijke aandacht en tips van de docent.
De docent Hans Verbeek is tekenaar, schilder, illustrator. Hij is vaste docent bij Pro Arte in Hazerswoude en geeft workshops tekenen en (portret)schilderen. Vanuit deze disciplines heeft hij inmiddels alle paden van kijken en vertalen in weergave bewandeld. Zijn ervaring heeft hem geleerd dat tekenen en schilderen begint met kijken, kijken, kijken. Ervaring die is ontstaan door geen genoegen te nemen met “hoe moet het” maar willen onderzoeken: wat kan er, hoe werkt iets, wat gebeurt er, hoe voelt het. In een schets is immers alles nog open en fris.


Toegangsprijzen

De cursus omvat 8 lessen van 2 1/2 uur en kost 190 euro.

Website

KunstaandenRijn.woerden


Organisatie

Van de Valk Boumanlaan 7
3446GM  WOERDEN
Website: KunstaandenRijn.woerden
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.