RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

De Hollanders


Plaats

UTRECHT

Datum

zondag 22 december 2019 - zondag 29 december 2019

Beschrijving

Theatergroep Aluin duikt deze decembermaand in het Nederlandse oertoneel en presenteert highlights, sleutelscenes, samenvattingen, monologen en duetten van de eerste toneelstukken die hier in de Lage Landen werden gemaakt. Een wervelende introductie in de kraamkamer van het Hollandse theater. Kom langs en ervaar de tijdloze kwaliteit van deze in de vergetelheid rakende literatuur.

In een uur komt een flink aantal stukken voorbij. Van de vier anonieme Abele Spelen en Elckerlyc uit de 15e eeuw, het 16e eeuwse Mariken van Nieumeghen, via De Spaanse Brabander van Bredero, Warenar van P.C.Hooft, Trijntje Cornelis van Constantijn Huijgens, Lucifer van Joost van den Vondel tot De Min in het Lazarushuis van Focquenbroch.

Heeft Nederland geen toneeltraditie? In de gouden eeuw werd er veel geproduceerd en gespeeld. Aluin laat zien dat het onterecht is dat dit werk niet meer wordt gespeeld. De Hollanders wordt omringd door een uitgebreid randprogramma, kijk voor meer informatie op de website van Theater Kikker.

Toegangsprijzen

Vanaf 16 euro.

Website

Theater Kikker


Organisatie

Ganzenmarkt 14
3512GD  UTRECHT
Website: Theater Kikker
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.