RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Beethoven op Bezoek

Muziek


Beethoven op Bezoek

Plaats

De Bilt

Datum

zaterdag 18 juli 2020 - zondag 19 juli 2020

Samenvatting

Ooit gedacht dat Beethoven bij jou op bezoek zou komen? Kijk en luister op je eigen bank naar de nieuwe online concertserie van het Cugnon Project: de mooiste symfonieŽn van Beethoven uitgevoerd in kamermuziekbezetting vanuit schitterende locaties in Utrecht.

Beschrijving

In 2020 viert Beethoven zijn 250e geboortedag. In de concertzalen hadden op dit moment zijn beroemde symfonieŽn moeten klinken, maar helaas is dat voorlopig nauwelijks mogelijk. Het Cugnon Project ontdekte briljante arrangementen van de zesde, zevende en achtste symfonie voor kamermuziekensemble en presenteert deze in een online concertserie, om, juist nu, Beethoven naar jouw woonkamer te brengen.
Ook 250 jaar geleden was het lang niet altijd mogelijk om te luisteren naar Beethovenís symfonieŽn: de radio was nog lang niet uitgevonden en er was niet altijd genoeg geld of ruimte om een symfonieorkest bij elkaar te krijgen. Zo ontstonden de kamermuziekarrangementen van zijn symfonieŽn. Daardoor werd het mogelijk om in huiselijke sfeer van deze grootse meesterwerken te genieten. Dit biedt nu dť uitkomst om Beethoven een waardig jubileumjaar te geven.
De welbekende, prachtige orkestwerken van Beethoven worden in de concertserie omlijst door drie historische Utrechtse locaties die de muziek nog meer tot leven brengen: Grand Hotel Karel V (gevestigd in een voormalig 14e-eeuw klooster), het idyllische Landgoed Oostbroek en een monumentaal 17e eeuws grachtenpand in het hart van Utrecht.

Het Cugnon Project heeft als doel jong talent een podium te bieden te midden van gerenommeerde musici en wil een ambassadeur zijn voor de kamermuziek. In deze concertserie spelen Ďyoung professionalsí Hannah Donohoe, Emma Besselaar, Esther ten Kate en Anna Steenhuis samen met violist Chris Duindam en altviolist Richard Wolfe.

Wil je graag Beethoven op bezoek hebben? Dat kan nog op 18/19 juli. Op de website van het Cugnon Project vind je meer informatie en kun je al vanaf Ä3,00 Beethoven in jouw woonkamer boeken.


Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 5,00Organisatie & locatie

Bunnikseweg 39
3732HV  De Bilt
website »

Openingstijden: