RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

28ste serie Orgelconcerten Willem Harold Boog - Oosterkerk Zeist

Muziek


28ste serie Orgelconcerten Willem Harold Boog - Oosterkerk Zeist

Plaats

Zeist

Datum

zaterdag 8 augustus 2020

Samenvatting

Kom op 8 of 22 augustus in de Oosterkerk in Zeist kennismaken met de orgelmuziek en de rijke cultuurhistorie hiervan. Stadsorganist van Zeist Willem Harold Boog en de Vlaamse Ignace Michiels zullen voor u spelen op dit imposante instrument.

Beschrijving

Op zaterdag 8 en zaterdag 22 augustus aanstaande wordt voor de 28ste achtereenvolgende keer de Internationale Zomerserie Orgelconcerten in de Zeister Oosterkerk georganiseerd. Deze concerten worden, zoals gewoonlijk, georganiseerd door stadsorganist Willem Harold Boog. Door middel van 'live' beeldprojectie kunt u vanaf de orgelspeeltafel meekijken en luisteren naar het virtuoze spel van de organisten.

Kom op 8 of 22 augustus kennismaken met de orgelmuziek en de rijke cultuurhistorie hiervan. Twee bekende organisten zullen voor u spelen op dit imposante instrument.

Zaterdag 8 augustus staat de Vlaamse musicus Ignace Michiels (Sint-Salvatorkathedraal Brugge) op het programma. Michiels volgde studies in o.a. Brugge, Leuven, Brussel en Dallas en is als docent verbonden aan het Brugs Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium Gent. Aan het Conservatoire National de Paris verwierf hij de Prix d' Excellence. Met het thema ‘Rondreis door West-Europa’, zal hij werken spelen van Bach (Toccata F-Dur), Rheinberger, Stamm, Lemmens (Sonate Pascale), Maes, Peeters, Reuchsel, Dupont en Grison (Toccata).

Zaterdag 22 augustus speelt de Zeister stadsorganist Willem Harold Boog een verzoekprogramma. Boog studeerde orgel, kerkmuziek en clavecimbel aan de Conservatoria van Enschede, Zwolle en Alkmaar en is sinds 1989 cantor-organist van de Oosterkerk in Zeist. Daarnaast is hij actief als koordirigent bij verschillende koren. Willem Harold Boog zal op 22 augustus de volgende werken voor u spelen: Boog, Bach/Vierne, Van Eijken (B.A.C.H.), Pasini (Cantabilé), Tournemire (Pièce Symphonique), Callaerts (Toccata), Van Opstal (Psalm 42) en Adams/Asma.

De concerten beginnen om 19:30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang bedraagt € 10 inclusief programmaboek, voor kinderen tot 14 jaar is de toegang gratis.

Wij volgen de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Om die reden is er in de kerk slechts plaats voor 50 personen, dus wees er snel bij! Reserveren kan tot de donderdag voor het concert via: orgelconcert.oosterkerk@gmail.com

U bent van harte welkom!

Data: 8 augustus en 22 augustus 2020, aanvang 19:30 uur

Locatie: Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, 3701 BC Zeist

Entree: € 10,- inclusief programmaboek, kinderen tot 14 jaar gratis

Reserveren: orgelconcert.oosterkerk@gmail.com

Meer informatie: www.boogconcerten.nl en www.willemharoldboog.nlToegangsprijzen

Kosten volwassenen: 10Organisatie & locatie

Woudenbergseweg 44
3701BC  Zeist
website »

Openingstijden: 19.30 tot 20.30
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Optreden...