RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stabat Mater

Muziek


Stabat Mater

Plaats

Utrecht

Datum

zaterdag 10 oktober 2020

Samenvatting

Ribattuta Musica voert o.l.v. Andreas Küppers een Italiaans programma rond het Stabat Mater van Pergolesi uit. Solisten zijn Lenneke Ruiten (sopraan) en Rosina Fabius (alt).

Beschrijving

Ribattuta Musica voert volgende maand een Italiaans programma rond het Stabat Mater van Pergolesi uit. Onder leiding van Andreas Küppers begeleidt het barokensemble de solisten Lenneke Ruiten (sopraan) en Rosina Fabius (alt). Tijdens het concert vindt de Nederlandse première plaats van Pergolesi’s cantate voor sopraan en strijkorkest Nel chiuso centro (Orfeo).
Het concert wordt gehouden op 10 oktober in de Geertekerk in Utrecht. Aanvang 20:15 uur.

Muzikaal leider en klavecinist Andreas Küppers heeft een programma samengesteld rond het Stabat Mater van Pergolesi waarin tevens ruimte is voor diens tijdgenoten. Giovanni Battista Pergolesi (1710 – 1736) werd slechts 26 jaar oud. Zijn voortijdige einde markeerde het begin van een cultstatus zoals men dat in de 18e eeuw eigenlijk niet kende. Zijn Stabat Mater (1736) voor sopraan en alt werd enorm populair en zou het meest herdrukte werk van de 18e eeuw worden. Niemand minder dan Bach maakte een bewerking van dit werk, onder de titel Tilge, Höchester, meine Sünden (BWV.1083).

Nederlandse première
Pergolesi’s cantate voor sopraan en strijkorkest Nel chiuso centro (Orfeo) is sinds zijn ontstaan in 1735 al dikwijls uitgevoerd, maar beleeft pas tijdens dit concert op 10 oktober in Utrecht zijn Nederlandse première met als solist sopraan Lenneke Ruiten. Het werk dat uit vier delen bestaat, duurt ongeveer 15 minuten. Op het programma staan verder het Concerto Grosso no 1 in f kl.t. van Domenico Scarlatti en de Fuga e Grave in g kl.t. van Johann Adolph Hasse.

Info en kaarten
Zaterdag 10 oktober 2020, aanvang 20:15 uur
Geertekerk
Geertekerkhof 23
3511 XC UTRECHT

Het concert duurt ongeveer 70 minuten en wordt volgens de corona-richtlijnen van het RIVM uitgevoerd. Er is geen pauze. Kaarten à € 37,50 / € 59,50 zijn verkrijgbaar via: www.rmusica.nl.

Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 37,50Organisatie & locatie

Geertekerkhof 23
3511XC  Utrecht
website »

Openingstijden: 16.00 tot 17.15
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
SIMON

SIMON

Drive-in...

SIMON

SIMON

Drive-in...

De Derde Helft

De Derde Helft

Sport en spel voor 55+...

BRIMSTONE

BRIMSTONE

Drive-in...

BRIMSTONE

BRIMSTONE

Drive-in...

WOLF

WOLF

Drive-in...

WOLF

WOLF

Drive-in...

s

s

Drive-in...

SPOORLOOS

SPOORLOOS

Drive-in...

SPOORLOOS

SPOORLOOS

Drive-in...

Openluchtexpositie Amelisweerd

Openluchtexpositie Amelisweerd

6 kunstenaars op tuinderij Amelis'Hof...